Menin keskiviikkona tosiaan katsomaan The Imaginarium of Doctor
Parnassuksen joka oli todella hyvä leffa. Viimeinen elokuvan puolikas
jonka Heath Ledger ehti tehdä ja lisäksi vielä Johnny Depp ja kumppanit
täydentämässä kaikkea mikä oli jäänyt kesken eli aika unelmaelokuva
mulle. Porukkaa oli jonkun verran, mutta ei hirmuisan paljon. Ja sali
oli taas pieni, kaippa ne on sitten kaikki sellaisia.
Vein tiistaiaamuna tarjottimet Leckielle ja Daltonille. Leckie tuli
tietenkin paikalle ja pyysi tuomaan rypäleitä ja kahvia kahdelle. Ei
muuta kuin äkkiä kasaamaan tarjotinta uudelleen ja juoksemaan ympäri
hotellia muutaman rypäleen takia. Sain kuitenkin homman hoidettua ja
ehdin aamupalallekin sen jälkeen, seitsemäksi kun olin töihin tullut.
Aina yhtä jännittävää, koska jos kahvi on huonoa laadultaan tai kupissa
on joku pikku moska tms. niin tulee huutia.
Perjantaina mut tökättiinkin illaksi Brasserie-ravintolaan töihin.
Luulin, että mua ihan oikeasti tarvittaisiin siellä, mutta kaikki mitä
tein illan aikana oli tarjoilla vesi ja leipä pöytiin ja sen jälkeen
olinkin kiillottamassa ruokailuvälineitä koko illan. Totesin kyllä,
että se ei olisi mun paikka olla töissä. Varsinkin kun oon tottunut
olemaan aika muodollinen asiakkaiden kanssa ja nyt olis pitänyt olla
rento. Lisäksi se, että ne kantaa siellä tarjottimia suurinpiirtein
pään päällä ei näyttänyt kauhean turvalliselta. Siellä myös myydään
enemmän alkoholia ja koska ravintolassa on kolme osaa jotka kaikki on
pienehköjä niin melu mikä ihmisistä lähtee on aivan hirvittävä. Ainut
hyvä puoli jonka keksin on se, että siellä on tosiaan jopa kaksi
vapaapäivää viikossa ja työtunnit on muutenkin 8h-10h/päivä joka tuntuu
naurettavalta itselle, koska oon minimissäänkin 10h töissä joka päivä.
Lauantaiaamuna olinkin sitten jälleen hoitamassa huonepalvelua. Homma
hoitui niukasti aikataulussa, koska tarvitsin apua tarjottimien
kantamiseen ja kaikki oli todella kiireisiä (570 aamupalalla). Onneksi
hissi ei sentään jumittanut. Illalla oli pitkästä aikaa päälle 300
ihmistä illallisella ja olin osastolla jossa sain hoidettavaksi 4
pöytää joihin tuli jokaiseen n.10 ihmistä. Jotenkin sitä taas setvi
tilausviidakon läpi ja sai asiakkaat tyytyväisiksi ja lisäksi yritin
vielä pitää huolta, että uusi työntekijä ei tee mitään katastrofaalista.
Ihmiset istui eilen todella pitkään ravintolassa, vaikka alettiin
kattamaan jo pöytiä aamiaiselle niiden viereenkin ihan vain kevyenä
vihjeenä, että pitäisi lähteä (yleensä odotetaan niin pitkään, että
kaikki on osastolta lähteneet ennen kuin ensimmäinenkään pöytäliina
lähtee pois). Olin vasta 00.45 takaisin huoneessa, tosin onneksi kellot
meni taaksepäin niin korvas aika hyvin. En tiedä vielä tämän illan
ihmismäärää, mutta varmaan aika reippaasti porukkaa tulossa taas
sunnuntai kun on.
Maanantaina työntekijöiden puute vaikeutti taas niin aamua kuin
iltaakin. Mun osastolla oli vain minä ja Julia ja B on yksi
kiireisimmistä osastoista aamuisin. Jollain ihmeen tavalla selvittiin
siitä ilman valituksia hitaudesta. Illalla sitten olikin vaikeuksia.
Olin jälleen B:ssä joka oli tupaten täynnä väkeä ja meitä oli kolme
yhteensä tarjoilemassa. Jotkut jaksoivat odottaa ihan kärsivällisesti
ja kun vain tarjosi hymyä ja pahoittelut ruoan kanssa niin kaikki oli
hyvin, mutta sitten oli näitä kärsimättömiä jotka joko häipyi ennen
aikojaan tai alkoivat pottuilla päin näköä. Yritä siinä sitten olla
ystävällinen, kun itselläkin alkoi jo hermot kiristyä. Seuraavana iltana
oli helpompaa, vaikka kiire olikin. Toki yksi vanha pariskunta oli
kärsimätön. Heti kun olivat saaneet pääruokansa syötyä ja en ehtinyt
paikalle niin kysyivät sitten juomatarjoilijalta missä olin. Menin
paikalle ja kysyin mikä oli hätänä ja ne sanoi, että me syötiin jo
tuopas jälkkärit. Keräsin sitten lautaset ja yritin viedä niille
jälkiruokamenut, mutta ne tietenkin oletti, että muistin niiden
tilauksen silloin kun otin alku- ja pääruokatilaukset mikä on sinänsä
mahdotonta, koska ihmisiä on niin paljon. Lisäksi ne halus juoda kahvit
jälkiruokien jälkeen. Pidin sitten niitä silmällä samalla kun hoidin
muita pöytiä ja heti kun näin, että ne oli lähellä valmista jälkkärien
kanssa niin hoidin jo kahvin ja kupit valmiiksi asemalle, että ne ei
vaan joudu odottamaan sekuntiakaan. Mukavan illasta teki kuiteskin se,
että yksi pöytäseurue joka oli edellisenäkin iltana saapui jälleen mun
osastolle ja sain tarjoilla kaiken niille ja jutella mukavia. Ja
yleensä aina, kun on joku “tuttu” seurue ja vielä mukava niin tulee
tehtyä ekstraa niille, kuten nyt hoidin juomat nopeasti pöytään ja
lisää vihanneksia ja isompia annoksia yms. Lisäksi satuin muistamaan
edellisillalta jollain ihmeen kaupalla, että ne haluaa paljon
fudge-karkkeja kahvinsa kanssa joten laitoin sitten niitä kerralla
kunnon kasan.
Tänään olin myös lounaalla töissä. Olen huomenna aamupalalla,
lounaalla ja illallisella samoin kuin sunnuntainakin. Nyt on
konferenssivieraita paljon ja siksi nuo lounaatkin. Oli aika
kaoottista, koska ihmiset istui paikoille joista oli jo joku lähtenyt
ja siinä ei ollut ruokavälineitä eikä puhdasta lasia yms. Yritettiin
tarjota paikkaa muualta missä oli puhdasta, mutta ei kun siihen vaan
jäivät istumaan. Tänään en ole töissä illallisella, onneksi. Ravintola
on kiinni ja illallinen on Melville Hallissa. En tiedä kuinka se hoituu
siellä, enkä oikeastaan edes tiedä miksi se on siellä. Kaippa ihmisiä
on paljon tai se on vain konferenssivieraille. Toivottavasti huomenna
normi-illallinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti