perjantai 27. toukokuuta 2016

Malta ja uusi asunto

No niin nyt kun elämä on edes jotenkin normalisoitunu ja tässä pari ylimääräistä minuuttia aikaakin on niin käydäänpä läpi Maltan reissu ja muuttosysteemit.

Eli lähdin lomalle Maltalle kaverini luo, joka sinne on muuttanut töitä tekemään. 2,5 vuotta meni siitä kun viimeksi Porvoossa nähtiin ja edelleen tuntui kuin aikaa ei olisi mennyt päivääkään. Siitähän ne hyvät ystävät tunnistaa. Olin myöhään yöllä Maltan lentokentällä, jonne lensin rakkaan Tegelini kautta ja vielä portilta jossa meidän kojukin on, joten tarjoilu oli sitten puoleen hintaan. Maltasta en kerinnyt tietoa katsoa yhtään ennemmin joten eka yllätys tuli heti kentällä kun taksiin nousin, meinasin nousta nimittäin kuljettajan puolelle istumaan. Noh jaa, tietenkin, eihän se Pauliina nyt missään sellaisessa maassa voi asua että liikenne kulkisi oikealla puolella. Toinen ylläri tuli sitten kämpillä, että vettä ei voi juoda ja kolmantena, että adapterin tarvitsee pistokkeeseen. No ei näissäkään nyt taas mitään uutta. Ensimmäinen päivä meni sitten parvekkeella eli penthousessa loikoillen ja illalla ravintolassa välttävän raviolin syönnissä.

Kuollaksenikaan en enää muista missä järjestyksessä kaikkea on tullut tehtyä, mutta käytiin myös viereisellä Gozon saarella jonne pääsee näppärästi lautalla ja seikkailtiin sitten siellä. Käytiin myös turistirysällä ikkunalla (kallioreikä meren rannalla, kuva alempana), jossa tosin tuli syötyä paras mustekala-annos mitä olen ikinä syönyt. Käytiin viikonloppuna myös keskiaika-messuilla jotka oli näpsäkät, tosin pienemmät kuin ennakolta odoteltiin. Myös pääkaupunki Valletta tuli tarkistettua. Kävimme myös saaren kaakkois/eteläpuolella jossa kävellen tutkittiin aluetta ja löydettiin eräs kallioranta jota ei turistit ainakaan vielä olleet valloittaneet. Myös erittäin groteski ranta tuli katsastettua, muutoin aivan mahtava olisi ollut, mutta joku julma laivayhtiö oli rakentanut sellaisen telakan oikealle puolelle että se näkymä joka olisi ollut kauniisti merelle oli kuin maailmojen sodan loppukohtaus. Häivyttiin suht pika pikaa pois kun tämä tuli katsastettua, toki ensin ravintolassa syöden, välimatkat kun paikallisbusseilla oli aikasta pitkiä. Sen lisäksi bussit tuppas oleen täynnä niin että yhtenä päivänä vaihdettiin yhdellä välillä kolmesti kun hermot meni seisoskeluun ja tuuppiviin ihmisiin.

Hintatasolta Malta on sama kuin Berliini ellei jopa joissain kohteissa kalliimpikin, eli ei kyllä ollut ihan säästöreissu meikäläiselle. Varmasti kun Suomesta lentää, suomalaisilla tuloilla niin olis halpa. Kasinoreissukin tuli koettua, ei potkassu onnetar, kaikki meni mitä koneeseen heitti. Ylläri. Lämpöisiä päiviä ei hirveästi ollut johtuen armottomasta tuulesta ja itse sairastuinkin nuha-kuumeeseen paluupäivänä, joka tietenkin edesauttoi seuraavan päivän muuttoa valtavasti. Mikään ei ole karmeampaa kuin kuumeisen yrittää rehkiä viidennestä kerroksesta hissillä viidenteen kerrokseen ilman hissiä raskaita kaappeja. Kyllä otti päähän, mutta siitäkin selvittiin. Apua saatiin Berliinin Suomi foorumilta, eräs mukava tyyppi sieltä tuli isolla Ameriikan raudalla ottamaan meidän tavarat ja auttoi kantamisessakin, onneksi. Muutoin oltaisiin vieläkin kantamassa tavaraa. Asuntoon hommattiin ekalla viikolla jääkaappi, pesukone ja nyt viime viikolla kävin Ikeassa hakemassa lautaset ja haarukat, että elämä olisi vähän helpompaa. Maalaushommat pitäisi tehdä ennen kuin aletaan esimerkiksi sänkyä ostaa, että ei tarvitse niin paljon siirrellä tavaraa ympäriinsä. Nyt menisi vielä helposti.

Loppuun vielä kuvia Maltalta.

Partsinäkymä merelle



Totuuksia Vallettan kadulla

Ikkunasta toiseen suuntaan

Ikkuna

Lauttamatkalla

Keskiaika festivaalin tunnelmaa

Kävelymatkalla piilotetulle rannalle

St. Peter's Pool "salattu ranta"

Se nätti ranta...

... jonka toisella puolella tämä kauhistus

Mutta sitten mentiin muualle ja päästiin nätimmälle paikalle

Huomenna onkin jännä päivä, sain kaverini kautta kutsun Rammsteinin harjoituskeikalle tuohon lähelle pieneen harjoitushalliin. Sinne tulee lehdistö, niiden ystävät sekä meitä faneja joku vajaa 200, että tuota lähemmäs yksityiskeikkaa ei enää pääse. Tulee ainutlaatuista ja yksi unelma jälleen todeksi. Ja settilistakin on sellainen, että siellä on kolme biisiä joita en livenä ole koskaan vielä kuullut, joten näitä odotellen. Vielä huominen aamuvuoro ja sitten RAMM-STEIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti