keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kunhan kirjoittelen

Kuukausi on vierähtänyt jälleen ja suurin osa ajasta meni jalkapallon parissa. Fanmeile tuli kokeiltua sunnuntaina Slovakia pelin kohdalla ja oli hauskaa. Kyllä saksalaiset jalkapallon kanssa juhlia osaa. Oli väliaikashowta ja pelin jälkeen kaikenmaailman schlager-artistit sekä kisabiisien esittäjät lavalla. Mellakoita ei ollut, mitä nyt pientä kärhämää parin fanin välillä johtuen oluen heittelystä. Meidän kämpässä futis näkyy isona Saksan lippuna joka roikkuu ikkunasta ulkopuolella. Näitä on ympäri kaupunkia lisäksi esimerkiksi autojen ikkunoista liehuu Saksan lippuja ja muutenkin musta-puna-kultaa näkee jatkuvalla syötöllä joka puolella. Lentokentällä pelien katselu onnistuu enemmän tai vähemmän riippuen millä portilla on töissä. Vain kahdella portilla katselu ei onnistu. Iltavuorossa pelit näkee isoilta screeneiltä tai tv-ruuduista jotka on valjastettu tärkempiä asioita varten kuin turistien neuvomiseen tällä hetkellä :D. Itsellä "onneksi" aamuvuoroa ainakin sunnuntaihin niin näkee Saksa-Italia pelin josta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen. Toinen upouusi suosikkijoukkueeni on Islanti. Eihän noista voi olla tykkäämättä ja niiden kannatushuuto on kuitenkin viikinkien sotahuuto niin pakko tykätä vielä enemmän. Tosin jos Saksaa vastaan pääsevät niin sitten olen uuden kotimaani puolella. Jos Saksa nyt pääsee jatkoon, en ole kauhean vakuuttunut joukkueesta vieläkään.

Heinäkuu on viimeinen kuukausi vuokratakuun maksamisessa ja sitten on se könttä saatu viimein pois kuleksimasta. Vihdoin työnteko alkaa jälleen ehkä jopa kannattaa. Mutta hienoa oli katsella että maksan yli 60 neliön asunnosta n. 370 kuussa kuluineen (sähkö, internet, kaasu) toki jaettuna kahdelle hengelle mutta silti. Mitäs saat Helsingistä sillä hinnalla, katsoin juuri että et mitään. 7 neliön soluhuoneen Kalliosta, 350 eurolla kesäksi. Mutta mitään pitkäaikaista etkä todellakaan omaa saa. Toki edelleen pitää muistaa että tulotaso on myös aivan eri luokkaa, mutta onhan ne hinnat Helsingissä jäätävät. Tulotasosta tulikin mieleen että uutisissa oli ilouutisen poikanen, minimipalkka (8,50€) nousee vuodenvaihteessa 8,84€! Toivottavasti pitää paikkansa, nousis omakin palkka pikkuisen. Olettaen että edelleen minimipalkan duunia teen.

Viime viikkoinen minilomaviikko meni makuuhuoneen maalaukseen ja rannoilla ja puistoissa istuskeluun. Grillattua tuli juhannuksen kunniaksi ja uitua järvessä piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkästä aikaa. Oli oikein leppoinen päivä ja aurinkoakin tuli saatua ihan riittämiin. Syyskuun kolmas päivä olis lento Suomeen mutta jo seuraavana päivänä takasin koska lomapäivät on jo kaikki käytetty ja suunniteltu niin ei voi 2 päivää enempää olla. Suuntana Lahti ja kaverien häät. Tulee hienoa ja näkee todennäkösesti kaikki rakkaimmat kaverit pitkästä aikaa kaikki saman katon alla. Sunnuntaina sitten 4.päivä iltalennolla takasin Berliiniin. Mutta joulukuussa sitten taas näillä näkymin pidempi trippi kotimaan kamaralle.

Työntäyteistä tai lomailuntäyteistä viikon jatkoa itse kullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti