tiistai 7. marraskuuta 2017

Sporttia arkeen

Ei, tästä ei tule fitnessblogia, koska niitä nyt on joka kulmassa. Aattelin vähän päivittää mun uutta sporttisempaa arkea tässä. Töissä menee aikaa suurin osa päivästä, mutta olen nyt ottanut itseä niskasta kiinni ja pakottanu tekemään joko ennen iltavuoroa AAMULLA pikkasen kuntoilua kotona tahi sitten aamuvuorojen jälkeen iltasella kun torkut on otettu. Tuskaisempaa on yllättäen näin epäaamuihmisenä tuo ennen iltavuoroja tehtävä harjoittelu, mutta kummasti siihenkin tottui tuossa parin viikon aikana. Nythän mulla on taas aamuvuoroa ainakin tämä viikko.

Elikkäs homman nimihän on, että teen kotona Youtubesta treenivideoita jotka vaihtelee kestoltaan 20 minuutin tehotreenistä aina tunnin voimaharjoitteluihin. Teen aina riippuen fiiliksestä ja paljonko on aikaa. Äsken tein esim. puolen tunnin intervallitreenin, joka oli ihan riittävän kova, kun olin eilen tehnyt jo 40 minuutin voimaharjoittelun. Innolla odottelen tässä uusia raskaampia käsipainoja tulevaksi, nimittäin ei tunnu enää painoilla tehtävät harjoitteet kovinkaan raskailta noilla mun nykyisillä 2 kilon painoilla niin ostin sitten 4 kilon painot. Jumppamatto mulla on myös ja kahvakuula löytyy myös. Sitä ei vaan tule käytettyä, kun on aivan liian kevyt. Korkeintaan joissakin punnerruksissa, joissa toinen käsi pitää olla käsipainon päällä niin on tullu se laitettua käden alle, ettei pyöri niin herkästi pois.

Treenejä yritän tukkia 5 jokaiseen viikkoon, mutta jos jää 4 kertaan niin ei se ole vielä mitenkään dramaattista. Sitä huomaa kyllä jos kroppa haluaa joko taukopäivän tahi treeni maittaa. Yks hyvä mitä pelkän lihastreenin lisäksi on tullu tehtyä on ollu kardiojumppa. Esimerkiksi 40 minuutin potkunyrkkeily-ohjelma viikon takaa oli aikamoinen puristus meikäläisen kunnolla, mutta niin vaan potkin (heh heh) sen läpi. Jos haluaa jotain esimerkkiä kattoa, minkä parissa treenaan niin Youtubessa on Hasfit niminen kanava, sieltä teen kaikki treenit. Tabata-treenit on omia suosikkeja, koska siinä tehdään aina kolme liikettä kolmena sarjana. Jotenkin niitä jaksaa paremmin kuin sitä, että "tee 30 sekuntiin niin monta toistoa kuin jaksat".

Tuloksia kahdelta ja puolelta viikolta; Käsilihakset on muotoutunu jonkun verran, mahasta on lähteny senttejä (jonka kollegakin jo huomioi) ja energiaa on enemmän kuin yleensä. Puntariahan en omista, enkä haluakaan, koska jos lihakset kasvaa niin painohan nousee. Ja siitä meikäläinen saa heti semmosen fiiliksen, että miksi treenata jos se ei puntarissa näy. Ruokavalio on mikä on, siinä vois parantaa aika paljonkin, mutta epäsäännölliset työajat tekee siitä oikeastaan mahdottomuuden. Ei ole säännöllisiin aikoihin taukoja ja asiakkaiden edessä en saa syödä. Olenkin sitten vain lopettanut sellaisen ylimääräisen snacksien syömisen ja juon enemmän vettä, että pysyy aineenvaihdunta hanskassa. Tavoitteena itellä on ensin saada voimapuolta ja kuntoa nousuun, että vois taas aloitella tuota juoksemispuolta. Mutta mennään nyt vielä maltilla, joka niin usein tulee unohdettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti