tiistai 6. syyskuuta 2016

Vieraita kotimaasta ja kotimaanvierailu

Elokuu vilahti ohi töiden ja vapaa-ajan parissa. Porukat tulivat spontaanireissulle käväisemään lomaviikolla ja aika kului siellä sun täällä kulkien. Käytiin vierailemassa Potsdamissa katselemassa vähän linnoja, vierailtiin vanhassa ilmatorjuntabunkkerissa ja pyörähdettiin Tempelhofin lentokentällä. Lisäksi yleisön pyynnöstä käytiin vielä Alexanderplatzilla ja Potsdamer platzilla tutkailemassa Berliinin "Hollywood-kujaa". Ja kaikki tämä tehtiin yli kolmeakymmentä huitovassa lämpötilassa, mikä teki olon vähintäänkin tukalaksi.
Potsdamin linna-alue on tosiaan valtaisa edelleenkin. Helteessä juokseminen siellä ei ehkä ollut ihan se paras idea, mutta olipahan siellä nyt jotakin katseltavaa. Linnoihin sisälle ei tälläkään kertaa päässyt, johtuen saneeraustöistä ja toisen linnan kohdalla pääsylipuista jotka olivat vasta useamman tunnin päähän. Mutta rakennukset edelleen erittäin mahtipontisia ja puutarha-aluetta riittämiin.



Tästä kuvasta tarkkasilmäisimmät voivat bongata tutun hahmon
Patsaiden määrä oli valtava

Toinen reissun kohokohta oli ilmatorjuntabunkkeri-vierailu Humboldthainissa. Opas kertoi valtavan määrän infoa, joka valitettavasti sitten porukoilta jäi ymmärtämättä kielimuurin takia. Puhetta oli sen verran paljon, että kääntäminen jäi myös tekemättä, joten heidän piti sitten tyytyä katselemaan kuvia ja ihmettelemään rakennelmaa.  Joka tapauksessa itselle kierroksesta jäi hyvä maku, ja kiinnostaisi mennä niihin ihan syvimpiinkin kerroksiin, tosin liput niihin myydään heti loppuun kun sinne vain kerran vuodessa on mahdollisuus päästä.

Sanssoucin palatsi
Tempelhofin kentällä käytiin samana päivänä kyseisen bunkkerivierailun kanssa, vaikka eri puolilla kaupunkia ovatkin. Aikaa ei niin hirveästi sitten loppuviimeksi ollut joten käveltiin kentälle, istahdettiin varjoisaan biergarteniin ja jatkettiin kävellen junia kohti kentän läpi kulkien.


Potsdam -päivänä käytiin myös syömässä mun ja Frankin suosikkiravintolassa Amritissa, joka tarjoaa intialaista ruokaa, mutta kommenteista päätellen ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ensimmäisenä päivänä hotellille saapumisen jälkeen käveltiin riittävä matka meidän vakiokapakkaan, jossa istuttiinkin hyvän aikaa varjossa ja juteltiin kuulumisia.

Siinäpä taisi olla pääasiallisesti jutut vierailulta. Itse palauduin juuri päivän Suomi-visiitiltä. Juhan ja Kaislan hääjuhla oli lauantaina Lahdessa ja sinne lensin saman päivän aamuna. Ensin tietenkin perjantai-iltana meni töissä puoleen yöhön, että oli oikein mukava herätä kuudelta. Paljon oli musiikkia ja rento meininki kaikin puolin, niin kuin odottaa saattoikin. Tulipahan nyt se kehäratakin testattua kunnolla. Aviopari lähti tänään maailmanympärimatkalle tai ainakin junalla Mongoliaan ensin ja sieltä sitten Kiina, Japani, E-Korea ja muu Aasia niin kauan ku rahaa riittää. Itse lensin sunnuntai-iltana kotiin takasin ja maanantaina tosiaan pätkin aamuvuoron siihen perään. Viime yönä tulikin nukuttua oikein tukevasti ja kohta iltavuoroon juoksentelemaan. Seuraavat häät pitäisi olla sitten parin vuoden sisään kun meidän Turun osasto menee naimisiin. Kutsua odotellen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti