perjantai 6. huhtikuuta 2018

Lomajuttuja

No niin, nyt kun on hitusen vapaata niin tässäpä pikku kuvakollaasi ihanasta Eilatista. Oli lämmintä, oli aurinkoa, oli jopa suht ystävällisiä ihmisiä. Osittain varmaan ku englanti ei ollu niin hyvin osalla paikallisia hallussa niin jäi osasta nihkeä kuva, mutta muutoin aivan huikea reissu.

Eilatin satamaa

Eilatin hotelleja (viikko noissa olis siinä parin tontun hujakoilla)

Siellä sitä öljyä on, Jordaniassa


Maahantulokysely oli intensiivinen siitä hetkestä lähtien, kun tarkastaja luki mun sukunimen. Oli liiaksi arabiaa sille niin päädyin sivummalle jatkokuulusteluun. Mutta ei haitannut, nainen oli tosi mukava. Muutoinkin kentällä huomio kiinnittyi siihen, että 95% turvatyöntekijöistä oli naisia. Mielenkiintoista. Takasin tullessa kävi pieni mäihä, kun nainen oli, että hei mun kaveri on just Suomessa opiskelemassa ja kyselin siltä (joo tosi fiksua varmasti), että tietääkö missä jne. Se sitten totes, että kyllä mä suomalaisiin luotan ja siihen loppu kyselyt. Haha.

Takapiha
Partsinäkymä









Busseilu pimeässä lennon jälkeen oli hauskaa ja helppoa. Suora yhteys kaikkiin hotelleihin paikallisbussilla ja heprean lisäksi pysäkkien nimet myös englanniksi. Ja volyymit niin kovalla, että kuulen kuulutukset vieläkin päässä. Hotellihuone oli hitusen vanha, mutta tilava ja tietty kivalla partsilla varustettu. Kissoja oli todella paljon, mutta ei ne haitannu kun kissaihminen olen. Eikä ne menny sisälle, kun vaan sano että ei.

Kissakaveri

 Ekana kokonaisena päivänä käytiin vähän kiipeilemässä tuon mäen päällä, joka meidän takapihalla oli. Siellä oli parit beduiiniteltat ja hyvät näköalat. Muutoin päivä meni hotellin altaalla makoillen ja lähiympäristöön tutustuen.

Aikaa tuli käytettyä muutoinkin paljon altaalla, rannalla ja partsilla koko viikko. Keli suosi joka päivä. Hotelli oli tosiaan 5 kilsaa Eilatista Egyptin suuntaan, joten ravintola yms. tarjonta oli vähäistä. Eilatissa itsessään oltiin kahtena päivänä seikkailemassa. Todettiin siitä viisastuneena, että ens kerralla sitten majoitus sieltä, koska ihme kyllä hinnat puolittu, tosin meidän hotellin lähellä ollut ranta oli snorklaukseen parempi kuin
Eilatin. Meidän lähellä näki niin paljon värikkäitä kaloja sun muita eliöitä, kuin olis akvaarioon sukeltanu. Pari hienoa otusta bongasin myös Eilatissa, mutta siellä muoviroska vei suuremman huomion veden alla, harmi kyllä.
Maisemaa mäeltä Jordanian ja Saudi-Arabian suuntaan
Ruoka oli suurimmaksi osaksi kosheria (ylläri, kun juutalaisten maassa ollaan), joka sai multa täydet pisteet. Esim. hotellin aamupala oli kosher, mutta niin paljon kaikkea, että aina löytyi jotain napsittavaa, vaikka viikon olikin samat tarjottavat. Ite tykkäsin kaikista kananmunaruoista mitä oli ja juustovalikoima oli upea.
Muutoin tuli syötyä mm. falafelia, erilaisia schawarma-versioita (näemmä kuva mun parhaasta ateriasta on vielä jossain puhelimen syvyyksissä, mutta se oli semmonen kala kebab hässäkkä) ja saimmepa nauttia beduiini-illallisesta vikana iltana (parasta teetä ikinä), kun oltiin ensin 4 tuntia vedelty kamelilla pitkin aavikkoa. Ihania eläimiä!
Eilat siellä siintää

Egypti kukkulan takana ja beduiiniteltta
Kamelilla ajelu oli itelle sellanen, jonka halusin tehdä ja sitten löysin sellasen, jossa se eläin päästettiin pois ketjusta, eli sai ite ohjata niinku halus. Toki ne eläimet oli niin hyvin koulutettuja, että olisivat hölkänneet lenkin ihan ilman ohjaustakin, mutta sen verran niitä piti komentaa, etteivät alkaneet kesken kaiken napostella ruokaa. Meikäläisen Adi-kameli oli oikein lepponen tapaus ja tulin sen kanssa hyvin toimeen. Kiertueen vetäjät oli myös rentoja ja meidät kutsuttiin vielä teltta-illalliselle seuraavaksi päiväksi, mutta harmi kyllä oli meidän vika ilta ni se jäi sitten väliin. Noh, jos ovat siellä vielä ensi kerralla (joo, haluan palata) niin sitten uusiksi.

Paras hamppari ikinä


Selvisin selkään




Mun kamelit :P
Beduiinimätöt valmistumassa

Ihan kivat maisemat





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti